Încă 30 de zile de arest pentru fostul premier Vlad Filat

filat judecata.jpg6

Fostul premier, Vlad Filat rămâne în arest. Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest cu încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă.

Ședința de astăzi a avut loc în lipsa lui Vlad Filat.

”Vreau să punctez aspectele ce țin de potențialele influențări asupra martorilor care urmează a fi audiați pe caz, ceea ce a fost confirmat în instanță și, respectiv deteriorări sau alte influențări față de alți co-participanți care sunt în proces de identificare. Acestea sunt temeiurile, dar reieșind din aspectul secret nu vreau să vin cu divulgări”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Avocatul lui Filat, Igor Popa susține că va contesta decizia Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel.

”Încheierea de astăzi este una neîntemeiată. Vom formula un recurs la Curtea de Apel unde vom statua toate încălcările de procedură și lipsă de probatoriu în care s-a justificat prelungirea arestului preventiv”, a spus Igor Popa.

Totodată, Adriana Bețișor a confirmat faptul că Vlad Filat a finanțat mai multe instituții media din banii furați de la Banca de Economii.

Liberal-democratul Vlad Filat este acuzat de implicare directă în comiterea fraudelor de la Banca de Economii. Potrivit probelor acumulate, Filat ar fi sustras prin diferite scheme 250 de milioane de dolari de la BEM.

imagine arhivă: today.md

You may also like

Comments are closed.

By