Ipocrizia premierului desemnat Ion Sturza

10983235_901951729877419_2080985776976511535_n-750x410

IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic.

Ieri citeam despre obligațiile impuse de Ion Sturza viitorilor miniștri. Printre acestea se regăsesc și interdicțiile de a se trata, odihni și învăța peste hotarele țării. Sturza vrea ca toți miniștrii să jure de pe acum că nu vor alege alte destinații, în special exotice, unde să-și petreacă vacanța de iarnă, vară sau primăvară, precum și copii acestora nu vor trebui să beneficieze de acest lux, scrie bloggerul Corneliu Gandrabur.

După părerea mea, Sturza este un ipocrit, iar înaintând aceste condiții arată propria față de om prefăcut, fățarnic. Or, el este cel care alege țările exotice, Tanzania, Polul Nord, munții Austriei și alte destinații unde pleacă și se odihnește cu întreaga familie.

Copiii lui au învățat peste hotare. Pentru ei a ales facultăți la care contractele de studii costă între 20-40 mii de lire, la Londra.

După ce și-a învățat copii în străinătate, s-a odihnit cu aceștia pe unde a vrut și cum a putut, Sturza vine acum să impună potențialii miniștri să semneze o declarație că se vor abține de la așa ceva?

Dle Sturza, copiii dvs unde au învățat? Familia unde s-a tratat? Dar vacanțele, unde le-ați petrecut? Ce-i cu populismul acesta de doi bani? Sunteți din neamul lui Ceaușescu sau preluați idei de la Putin? Cum să vă înțelegem?

În primul rând trebuie să vă aduceți familia în țară, apoi să cereți de la alții să se abțină de la asigurarea unui trai decent familiilor lor. Fiecare vrea să trăiască bine, iar salariile mizere impun majoritatea funcționarilor să nu fie prea cinstiți. Doriți să schimbați lumea? Moldova? Dați un exemplu concret în acest sens! Ar fi bine să începeți cu o mică vizită prin spitalele noastre, pe unde niciodată nu ați dus familia DVS modernă. Mai mergeți și prin școlile părăsite, să vedeți din ce manuale și de pe ce bănci învață elevii. O să vedeți, tot la școli, cum profesorul de educație fizică mai predă și materia la Chimie. Așa viitor vreți pentru toți moldovenii, în special pentru cei din familiile viitorilor miniștri? Vă strânge în spate gândul că cineva din Moldova va încerca să ajungă la facultatea unde au învățat și copii DVS? Sunteți puțin egoist, pe lângă toate?

Mai jos sunt câteva fotografii publicate de Sturza. Vedeți cum el are dreptul să se plimbe, pe când celorlalți le cere să se bronzeze pe dealul de la Bulboaca.

 sursa: gandrabur.net

 

You may also like

Comments are closed.

By