Fostul șef al BEM, Grigore Gacikevici, reținut pentru 72 de ore

gacikevici

Fostul președinte al Băncii de Economii, ex-preşedintele Comitetului de creditare, Grigore Gacikevici a fost reținut pentru 72 de ore. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Buiucani în urmă cu puțin timp.

În cadrul dosarului se examinează creditarea cu încălcarea regulilor în privința a trei agenți economici. Suma creditelor depășește 260 milioane de lei.

”Este reținut pe un termen de 72 de ore. În acest timp, procurorii urmează să decidă dacă îi înaintează învinuirea și, ulterior, dacă se vor adresa în instanța de judecată pentru oținerea unui mandat de arest”, a declarat Bogdan Zumbreanu, șeful urmării penale a CNA, menționând că în acest dosar vor fi audiate și alte persoane.

Gacikevici este cercetat și în alte dosare. Fostul șef al BEM ar fi favorizat dobândirea de către doi agenţi economici a unui credit prin înşelăciune, în valoare de peste 2 mln de euro.

Gacikevici a fost încătușat la ieșirea din sala de judecată și dus în izolatorul CNA.

În total, cinci persoane din fosta administraţie a BEM au statutul de inculpat, iar astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată în cadrul căreia au fost conexate mai multe cauze penale ce vizează fraudele de la BEM. Pe banca acuzaţilor sunt fostul preşedinte al BEM, ex-şeful Direcţiei Credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Dosarul a fost transmis în instanţa de judecată în aprilie 2013.

CNA şi procurorii anticorupţie au expediat în judecată 18 dosare care vizează acordarea creditelor neperformante de către fosta administraţie a Băncii de Economii. În prezent, câteva zeci de dosare privind fraudele de la BEM se află la etapa de urmărire penală la Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratură.

video: today.md

You may also like

Comments are closed.

By