Fostul Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei, cercetat penal

consiliul raional singerei

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei de comiterea coruperii pasive.

Potrivit procurorilor, în perioada când activa în calitate de Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei şi avînd competenţa de a semna contractele încheiate în numele raionului pe care îl conducea, a pretins şi primit de la administratorul unei firme un laptop, estimat la peste 9 mii de lei. Bărbatul urma să încheie cu respectivul antreprenor contracte de deservire şi întreţinere, în decursul anilor 2013 – 2014, a tehnicii de calcul a Consiliului raional Sîngerei. Temei pentru pornirea procesului penal pe acest caz a servit plîngerea depusă de respectivul antreprenor la Procuratură.

Actualmente, învinuitul activează în calitate de consilier în cadrul aceluiaşi Consiliu raional şi este cercetat în stare de libertate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 7 la 15 ani, amendă de pînă la 200 mii lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de pînă la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By