25 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Fostul președinte al BEM, Grigore Gacikevici arestat pentru 30 de zile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Judecătoria Buiucani a emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele fostului președinte al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici.

”Considerăm că temeiurile evocate nu au niciun suport probant. Ne vom folosi de dreptul de atac în termen de trei zile la Curtea de Apel”, a declarat avocatul lui Gacikevici, Iurie Tabarcea.

”Există o bănuială rezonabilă că dumnealui și-ar putea coordona depozițiile cu ceilalți participanți la această cauză penală și ar crea diferite versiuni de eschivare de la urmărirea penală”, a spus procurorul Eugen Balan.

Grigore Gacikevici a fost reținut, la 1 decembrie, pentru 72 de ore. El are statut de bănuit într-un dosar deschis pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM. Este vorba despre încălcarea regulilor de creditare în privinţa a trei agenţi economici, suma totală a acestora depăşind 260 de milioane de lei. Gacikevici este cercetat și în alte dosare. Fostul șef al BEM ar fi favorizat dobândirea de către doi agenţi economici a unui credit prin înşelăciune, în valoare de peste 2 mln de euro.

https://youtu.be/0uj4KluGLVk

video: today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img