Ion Sturza a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru al RM

sturza timofti

Ion Sturza a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al RM. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de către șeful statului, Nicolae Timofti.

”Avem timp pentru a adopta o decizie finală, dar, la etapa actuală, eu am semnat decretul pentru a-l desemna pe domnul Ion Sturza în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. Am reeșit din faptul că dumnealui a ocupat această funcție, are experiență, este o persoană cunoscută, este bine dispus față de RM, are viziuni care sunt aproape de ale noastre și ale alianței referitor la parcursul european și cunoaște foarte bine problemele legate de economia țării, starea financiară. Sper că dumnealui va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă societatea. De asemenea, sper că parlamentarii vor analiza situația și vor lua o decizie pozitivă care va corespunde cu poziția președintelui”, a declarat Nicolae Timofti.

”Mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată. Vreau să fiu alături de poporul meu, de președintele țării în acest moment destul de complicat pentru RM. Voi încerca în timpul apropiat să lansez consultări cu partidele reprezentate în Parlament și nu doar cu cele din fosta alianță de guvernare în încercarea de a avea o majoritate care ar fi votat un guvern neafiliat politic, compus din oameni integri și profesioniști. Una dintre primele condiții pentru membrii guvernului va fi semnarea unui Cod de integritate care va aduce alți oameni în conducerea guvernului. Sper la un dialog constructiv cu partidele reprezentate în Parlament”, a spus Ion Sturza.

Conform Constituției, Ion Sturza are la dispoziție 15 zile să formeze Cabinetul de miniștri, care ulterior să primească votul de încredere al Parlamentului.

Amintim că Ion Sturza a ocupat funcția de premier al RM în 1999, sub mandatul președintelui Petru Lucinschi.

You may also like

Comments are closed.

By