Dodon: Sturza – premierul fără scrupule, regrete și limite

dodon

Președintele PSRM, Igor Dodon a ținut să reamintească cetățenilor cine este, de fapt, Ion Sturza, candidatul desemnat astăzi de șeful statului la funcția de premier al RM. Într-o postare pe Facebook, socialistul notează că formațiunea sa nu-l va vota pe ”gastarbaiterul de peste Prut, care a umilit Moldova în 1999.” Dodon dă de înțeles că Ion Sturza nu este demn de a ocupa funcția de prim-ministru pe motiv că acesta nu a făcut față în timpul mandatului precedent și că a transformat Moldova ”într-o țară extrem de săracă”.

Vedeți mai jos textul integral, postat pe pagina de socializare:

”Ion Sturza este premierul din 1999 despre care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova păstrează cea mai tristă amintire. Pe timpul guvernării Sturza în țara noastră s-a înrădăcinat corupția, s-au înregistrat restanțe de luni de zile la salarii. În unele domenii, salariile și pensiile erau achitate în caloși și făină. Atunci Moldova a devenit extrem de săracă, atunci au început migrațiile în masă, s-a adâncit drama poporului nostru.

Înțelegem că Sturza nu are scrupule, nu are regrete, nu are limite, dacă acceptă să devină din nou premier în țara pe care a nenorocit-o la sfîrșitul anilor 90. Mai rău, el acum face și jocurile unor sau altor grupări oligarhice.

Scopurile celor de la putere nu au nimic comun cu interesele reale ale țării. Ei vor să acopere furturile, vor să-și salveze pielea, vor să dea impresia că s-au înnoit, de fapt cu o figură veche și discreditată.

Să vedem cine îl va vota pe acest gastarbaiter de peste Prut, care a umilit Moldova în 1999.

Noi, socialiștii, nu votăm pe nimeni. Doar alegeri anticipate. Doar alegerea președintelui prin vot direct. Și decizia lui Timofti de a-l înainta pe Sturza la funcția de premier ne apropie mult de anticipate”.

You may also like

Comments are closed.

By