Curtea de Apel // Vlad Filat rămâne, de Revelion, în arest

filat judecata.jpg45678

Fostul premier, Vlad Filat rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursul avocaților lui Filat. La 10 decembrie, Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

”A fost respins recursul ca nefondat și menținută încheierea Judecătoriei Buiucani privind prelungirea mandatului de arest”, a declarat procurorul Adriana Bețișor după ședința de judecată.

”Nu suntem de acord cu decizia magistraților din două considerente. Acele elemente pe care partea acuzării le numește ”probe” au fost acumulate cu grave încălcări de procedură. Cunoaștem că martorii și denunțătorii din acest dosar penal au fost constrânși psihic pentru a depune mărturii. Nu cunosc de către cine, nu cunosc nume”, a comentat Igor Popa, avocatul lui Filat.

Decizia instanței este irevocabilă.

Menționăm că ședința de astăzi s-a desfășurat în lipsa lui Vlad Filat. ”Dumnealui are dreptul de a nu se prezenta în instanță și a făcut uz de acest drept”, a spus Popa, menționând că nu face comentarii privind starea de sănătate a clientului său.

La moment, fostul lider PLDM, Vlad Filat se află la Penitenciarul 13 din capitală, fiind acuzat de implicare directă în jaful de la Banca de Economii.

You may also like

Comments are closed.

By