3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Conducerea ANRE demisă de Parlament

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Parlamentul Republicii Moldova a sprijinit iniţiativa Partidului Socialiştilor și a anulat hotărîrea din anul 2013 cu privire la numirea directorilor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Propunerea în acest sens a fost înaintată, astăzi, de către deputatul PSRM, Vasile Bolea, care a menţionat că, la acel moment, numirea directorilor s-a produs cu multiple încălcări. Proiectul de Hotărîre elaborat de socialişti a fost votat pozitiv de 50 de deputaţi (din PCRM, PSRM, PD și PL) din 64 prezenţi în sala de şedinţe. Astfel, conducerea în exerciţiu a ANRE a fost demisă în componenţă deplină.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu consideră că este ilegală decizia luată astăzi în plen, chiar dacă pune la îndoială metodologia de majorare a tarifelor la gaz și curent electric, dar și capacitățile de organizare a conducerii ANRE.

“Am multe semne de întrebare cu privire la capacitățile profesionale și administrative a tot ceea ce înseamnă ANRE. Consider că ANRE trebuie să treacă printr-o revizuire completă și reformare. Astăzi nu s-a votat demisia lor, ci anularea numirii din 2013. Este un act juridic ilegal și efectele ar putea fi complicate. Toate deciziile acestor directori ar trebui să fie anulate. Dar, personal mă voi adresa Curţii Constituţionale, pentru a evita acele efecte juridice pe care nimeni nu și le dorește”, a spus Candu.

Directorii demişi ai ANRE au fost aleşi pentru o perioadă de 6 ani, mandatul lor urmând să expire în 2019.

foto: zdg.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img