7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

CFM a pus în funcțiune două locomotive. A cheltuit 10 milioane de lei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Calea Ferată a repus în funcțiune două secții de locomotive magistrale, reparate capital în depoul de Locomotive Basarabeasca. Locomotivele sunt destinate pentru transportarea mărfurilor.

Locomotivele de tracțiune, care au o vechime de 50 de ani, s-au aflat în depou din cauza defecțiunilor tehnice, potrivit CFM.

locomotiva.jpg7

locomotiva

„Am reușit să reducem cheltuielile și să investim mijloacele necesare doar în sectoarele viabile ale CFM. Locomotivele respective ne vor permite să asigurăm un transport sigur și eficient pentru mult timp înainte”, a spus directorul CFM Iurii Topala.

locomotiva.jpg33

Totodată, Ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc a recunoscut că transportul de pasageri aduce pierderi și că unica salvare este transportul de marfă.

”Toate acțiunile și proiectele noastre sunt îndreptate spre transformarea transportului marfar în unul esențial, durabil și prosper. Suntem într-o criză de locomotive magistrale pentru transportarea mărfurilor și suntem nevoiți să le reparăm pe cele existente, fiindcă o locomotivă nouă de așa gen costă 4-5 milioane euro” a declarat ministrul.

Renovarea ambelor locomotive a costat CFM în jur de 10 milioane de lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img