5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Cantemir // ”Afacere” cu mercur, dată peste cap: Venitul estimat – 200 mii de euro

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Doi bărbaţi cu vîrste cuprinse între 25 şi respectiv 30 de ani, domiciliaţi în oraşul Cantemir, sunt suspectaţi de poliţie pentru circulaţia substanţelor toxice.

Membrii grupării criminale deţineau la ei circa 8 kg de mercur, pe care urmau să-l vândă pe piaţa neagră din țară. Venitul estimat este de aproximativ 200 000 de euro.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, forţele de ordine au depistat şi ridicat un pistol pneumatic de model, „Bereta”, iar într-un ascunziş săpat în pămînt, au fost depistate două sticle de jumătate de litru, cu o substanţă de culoare argintie asemănătoare cu mercur.

5

screen

Pentru ridicarea şi ambalarea sticlelor, la faţa locului a fost solicitată intervenţia angajaţilor Departamentului Situaţiei Excepţionale, care le-au extras din pămînt şi predat poliţiei.

La moment, poliţia efectuează măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni procesuale privind stabilirea provenienţei substanţei date, precum şi intenţia acestora de a o utiliza.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 224 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de „Încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor, materialelor şideşeurilor radioactive, bacteriologice sau toxice” se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img