Candidatura lui Sturza provoacă nedumerire printre experți: Timofti s-a protejat pe sine

sturza timofti.png5.png

Nicolae Timofti, Ion Sturza, Vlad Filat, Victor Țopa, Petru Lucinschi fac parte din aceeași ”încrengătură” încă de la sfârșitul anilor 90, cel puțin așa explică cunoscutul analist Octavian Țâcu desemnarea lui Ion Sturza în calitate de premier (candidatură mascată a PLDM-ului), decizie, care potrivit unor experți și politicieni a fost făcută în urma presiunilor sau înțelegerilor cu PLDM.

Octavian Țâcu a menționat la ”Ora Expertizei” de la Jurnal TV că Ion Sturza vine ca o emanație a guvernului din perioada lui Petru Lucinschi, atunci când Nicolae Timofti deținea funcția de președinte al Curții de Apel. Din aceeași încrengătură, potrivit expertului, mai făceau parte Victor Țopa, Vlad Filat și alții.

Experții au declarat în unison că candidatul neoficial al PLDM la funcția de premier, Ion Sturza nu are nicio șansă, iar desemnarea acestuia de către Nicolae Timofti a trezit nedumerire. ”Pare straniu să înaintezi candidatura unui om responsabil și ești sigur că nu ai majoritate parlamentară”, a menționat Țâcu.

Și jurnalistul Alex Cozer a opinat că Sturza nu are șanse.

Iar observatorul politic Ion Terguță a lansat ideea că Timofti l-a propus pe Sturza doar pentru a se proteja pe sine, dar cunoștea foarte bine că guvernul, care va fi propus de acesta, nu are nicio șansă.

Amintim că, luni, PL și PDM au declarat că de fapt candidatura lui Sturza este cea a PLDM-ului care a promovat-o pe ascuns în urma unor negocieri secrete cu Nicolae Timofti.

sursa: Democracy.MD

You may also like

Comments are closed.

By