6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Bulgaria şi-a închis graniţa cu Turcia. Toți vameșii din tură, reținuți

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Bulgaria şi-a închis duminică aglomeratul punct de trecere de la frontiera cu Turcia, iar 14 funcţionari vamali au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni anticorupţie.

“Toţi agenţii vamali din tura de (duminică) dimineaţa, care controlează intrările în Bulgaria prin (postul de frontieră) Kapitan Andreevo, au fost reţinuţi în cadrul unei anchete împotriva contrabandei”, a declarat procurorul-şef Sotir Ţaţarov pentru postul public de radio BNR, informează Mediafax.

Traficul dinspre Bulgaria spre Turcia nu a fost întrerupt.

Agenţia bulgară pentru securitatea statului (DANS) a efectuat aproximativ 100 de percheziţii în cinci oraşe din apropierea frontierei, a precizat Ţaţarov, fără să ofere alte detalii despre scopul acestei operaţiuni. Ancheta vizează o importantă reţea de contrabandă cu ţigarete, potrivit RTV.net.

Kapitan Andreevo este cel mai mare şi cel mai aglomerat post de frontieră din Balcani şi totodată un important punct de trecere pe ruta dintre Europa şi Orientul Mijlociu. Potrivit BNR, o coloană ce atingea 12 kilometri lungime de camioane, care aşteptau să intre pe teritoriul bulgar, s-a format de partea turcă a frontierei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img