Batem pasul pe loc // Nu se cunoaște nimic despre moldovenii capturați în Afganistan

Afghanistan

După mai bine de două săptămâni, nu se cunoaște nimic despre soarta celor doi cetățeni ai RM, membri ai echipajului elicopterului, capturat în Afganistan.

În această dimineaţă, Guvernul a convocat o nouă şedinţă de lucru în care s-a discutat despre această situaţie.

”Participanţii la şedinţă au anunţat care sunt cele mai recente informaţii de care dispun la acest moment în legătură cu elucidarea circumstanţelor accidentului produs în Afganistan la 24 noiembrie. Totodată, vicepremierul, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Natalia Gherman, a comunicat despre acţiunile întreprinse pe cale diplomatică, dar şi despre ultimele informaţii oferite de statele cărora le-au fost adresate solicitările de asistenţă în acest sens”, se spune într-un comunicat al Guvernului.

În comunicat se menționează că subiectul cetățenilor RM este în atenţia permanentă a membrilor Celulei de criză instituite la MAEIE. Ultima reuniune a acestora a avut loc pe 9 decembrie, la care au fost convenite un şir de măsuri pentru facilitarea repatrierii membrilor echipajului-cetăţeni ai Republicii Moldova, potrivit aceluiași comunicat.

Menționăm că la bordul elicopterului, care aparținea companiei VALAN din RM, se aflau trei moldoveni, membri ai echipajului, și 18 militari afgani. Cel de-al treilea moldovean a fost omorât de talibani la scurt timp după ce aparatul de zbor a fost capturat. Informația a fost confirmată oficial de reprezentanții companiei VALAN. Ceilalți, inclusiv cetățenii afgani, au fost luați prizonieri. Ulterior, talibanii au dat foc elicopterului.

You may also like

Comments are closed.

By