Avocată din Hînceşti trimisă în judecată: Riscă pînă la 6 ani de închisoare

justitie-lege-magistrat-instanta-judecata

Procuratura Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a unei avocate de comiterea traficului de influenţă.

Aceasta a fost reţinută la finele lunii octombrie curent, după ce a pretins şi primit 500 de euro de la o persoană cercetată penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În schimbul acestei sume, avocata a promis că poate influența judecătorii din Hîncești să emită o hotărîre favorabilă în privinţa conducătorului auto.

Suma pretinsă i-a fost transmisă avocatei sub controlul procurorilor, aceasta fiind reţinută în flagrant delict imediat după primirea banilor. Operaţiunea de reţinere a fost realizată de Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Hînceşti, iar dacă va fi recunoscută vinovată, inculpata riscă amendă de pînă la 80 mii lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By