Autorul alertei cu bombă din portul Giurgiulești și Aeroportul Chișinău riscă dosar penal

aeroport

Persoana care a anunțat despre bomba amplasată ”într-un port” din țară riscă dosar penal. Potrivit Poliției de Frontieră, pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, conform art. 281, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Amintim că angajații de frontieră au fost alertați duminică, în jurul orei 5.00 dimineața, de către o companie aeriană. În adresa acesteia a parvenit un mesaj electronic prin care s-a anunțat minarea unui port. În mesaj nu era specificat unde anume au fost plasate obiectele explozibile, motiv pentru care s-a decis verificărea Portului fluvial Giurgiulești.

Din motive de securitate, au fost mobilizați toți angajații Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău, precum și toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI. Toate persoanele din zonele publice atât ale aerogării, cât și ale portului au fost evacuate.

Urmare a verificărilor efectuate s-a dovedit că alarma a fost falsă.

You may also like

Comments are closed.

By