20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Atenție șoferi! Se schimbă vremea! Echipați-vă mașinile cu pneuri de iarnă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor auto să-şi echipeze mijloacele de transport cu pneuri destinate exploatării în sezonul de iarnă. Atenționarea vine după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru această săptămînă răcirea bruscă a vremii și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în unele regiuni ale țării.

Screenshot_6

Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor auto să-și echipeze automobilele din timp cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată și săculeț cu nisip.

INP amintește că este interzisă exploatarea vehiculelor în cazul în care anvelopele nu au protectorul destinat pentru exploatarea pe timp de iarnă sau în cazul în care pe pneurile roţilor de tracţiune nu sunt instalate lanţuri antiderapante confecţionate industrial pentru acest scop.

De asemenea, șoferii sunt rugați să păstreze în mers o distanță de siguranță față de vehiculele din față, să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frînare și să utilizeze cu precădere frîna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img