Apărarea minte ca Filat!

popa

Avocaţilor poporului nu li s-a interzis să verifice condiţiile în care este deţinut, la Penitenciarul nr. 13 din capitală, Vlad Filat. Declaraţia a fost făcută, pentru Deschide.md, de procurorul Adriana Beţişor, care susţine că a aflat despre incidentul dat din presă.

Totodată, procurorul a subliniat faptul că nu a primit nicio înştiinţare despre careva disensiuni la Penitenciar, ce l-ar viza pe Vlad Filat. Beţişor mai spune că nu a primit vreo solicitare de la ombudsmani pentru vreo întrevedere cu deputatul Filat.

„Eu pentru ceea ce interzic, răspund, dar de data asta chiar nu am interzis nimănui, nimic. Deşi îmi pare straniu că se fac atât de multe controale asupra condiţiilor de detenţie de când Vlad Filat este acolo în arest”, a declarat procurorul.

Întrebată de Deschide, cum explică comunicatul ombudsamnilor, ea a declarat că cel mai probabil o fi fost vreo interpretare de comunicare între angajaţii DIP şi avocaţii poporului.

„Probabil, cei de la penitenciar au crezut că ombudsmanul merge pentru a discuta cu Vlad Filat, nu pentru a-i verifica condiţiile de detenţie, iar acest lucru se putea întâmpla în urma unor înştiinţări formulate astfel încât să existe loc de interpetare”, a explicat Beţişor.

Astăzi, angajaţii Oficiului Avocatului Poporului au anunţat printr-un comunicat că le-a fost îngrădit accesul în Penitenciarul nr. 13, iar ombudsmanul solicită explicaţii de la procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin.

sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By