Alți 4 membri ai grupării paramilitare de la Bălți reținuți de poliție // VIDEO

grupare.png8.png

Forțele de ordine au identificat alte 4 persoane, membri ai grupării paramilitare de la Bălți. Potrivit poliției, toate persoanele identificate au un trecut criminal, fiind condamnate pentru comiterea infracţiunilor de omor intenţionat, banditism, tîlhării, jafuri, furturi în proporţii deosebit de mari, tentativă de evadare din locurile de detenţie.

În cadrul audierilor, suspecții au confirmat faptul că au fost racolaţi de către liderii grupării criminale. Totodată aceștia au recunoscut că gruparea intenționa organizarea acțiunilor violente cu scopul destabilizării ordinii de drept în Republica Moldova.

Mai mult, unul din ei a declarat că, în timpul discuţiei de recrutare, unul din liderii grupării i-a propus să participe, contra plată, la conflictul armat din Ucraina în calitate de mercenar.

În contextul celor expuse acţiunile persoanelor care se ocupau cu angajarea mercenarilor, organizau formaţiuni paramilitare ilegale, urmează a fi apreciate potrivit art.141 Cod Penal „activitatea mercenarilor” şi art.282 Cod Penal „organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale sau participarea la ea”.

În urma investigaţiei s-a constatat că unul din membrii grupării este fost angajat al Penitenciarului nr.11 din mun. Bălţi care a fost recrutat pentru facilitarea atacului asupra instituţiei.

În baza celor depistate în cadrul perchezițiilor din 25.11.2015, organul de urmărire penală din cadrul IP Bălți, la 09.12.2015 a pornit alte 2 cauze penale în baza art.290 al. (1) Cod Penal: ”păstrarea armelor și munițiilor” și în baza art.217 al. (2) Cod Penal: ”circuitul ilegal al substanțelor narcotice, fără scop de înstrăinare”.

Amintim că 13 persoane, membri ai grupării paramilitare, au fost deja reținute.

You may also like

Comments are closed.

By