VIDEO // Operațiune de AMPLOARE în nordul țării! O grupare din Bălți pregătea atacuri asupra instituțiilor statului

grupare

În dimineața zilei de astăzi, polițiștii și procurorii au descins 15 percheziții la domiciliile și automobilele a 11 figuranți care fac parte dintr-o grupare criminală paramilitară din nordul țării. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, gruparea este din Bălți și pregătea un atac armat asupra instituțiilor statului. Membrii grupării planificau mai întâi atacarea unei unităţi militare, pentru a se înarma.

Suspecții sînt documentați în cadrul unei cauze penale inițiată la 27 octombrie curent, pentru crearea sau conducerea unei organizații criminale.

„Gruparea criminală planifica atacarea instituţiilor de stat. Persoanele au fost documentate cu lux de amănunte. Acţiunile lor au fost urmărite. Acum se petrec percheziţii şi reţineri. Au fost descoperite şi muniţii şi arme. Cinci persoane au fost reţinute. Este cert un lucru: o parte dintre membrii grupării au fost judecaţi anterior pentru acţiuni violente. Ei sunt toţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Unul dintre figuranţi este născut în Ucraina, în Donbas. Majoritatea sunt locuitori ai oraşului Bălţi. Liderul grupării este un cetăţean moldovean”, a declarat pentru Publika.md şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

”O grupare paramilitară aş compara-o cu cele care activează în Doneţk, în Crimeea. Este o combinaţie dintre foşti militari şi criminali, care vor să obţină locuri, funcţii în Moldova”, a mai spus Cavcaliuc.

You may also like

Comments are closed.

By