-2.2 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

VIDEO // Maia Sandu și Natalia Gherman au aderat la PLDM anul trecut! Cine a mințit: Maia Sandu, Natalia Gherman, PLDM sau toți?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul ministru al educației Maia Sandu și ministrul afacerilor externe Natalia Gherman anunțau în septembrie 2014, în ajunul alegerilor parlamentare, la o manifestare electorală a PLDM în Piața Marii Adunări Naționale, că aderă la această formațiune, căreia îi împărtășesc valorile. La un an de la acel eveniment Maia Sandu susține că niciodată nu a depus cererea ca să facă parte din acest partid, asta chiar dacă, la scrutinul parlamentar din 30 noiembrie 2014 ea a figurat pe lista PLDM ca membră a acestuia.

”Echipa PLDM este capabilă să ducă Moldova în UE și să asigure viitorul european al țării noastre. Mă mândresc că am fost, sunt și voi fi parte componentă a acestei echipe, inclusiv ca membră a acestui partid”, declara la 7 septembrie 2014 Natalia Gherman.

Un mesaj similar a avut și Maia Sandu, care declara că la fel ca Natalia Gherman că aderă la PLDM, pe care o consideră o formațiune care a promovat reformele în educație. ”Ca și Natalia, aleg și eu să devin membru al echipei PLDM pentru a contribui la mișcarea înainte a țării”, potrivit Maiei Sandu.

Iar Vlad Filat se declara mândru atunci că partidul său a făcut asemenea achiziții. ”Faptul că au luat această decizie pentru mine este foarte important. Mă bucur că am convins la perioada cuvenită de timp să le atragem în echipa guvernamentală. Această activitate a adus o plus valoare care încă este greu s-o evaluăm. Rolul dumnealor este enorm”, declara la scurt timp Vlad Filat într-un interviu pentru portalul Curentul, considerat a fi apropiat PLDM.

Potrivit politicianului, calitatea de membru PLDM trebuie să fie meritată. „Eu nu am impus nicioadată pe nimeni să devină membru PLDM. Calitatea de membru PLDM reprezintă în sine o mîndrie, nu o altă stare”, a conchis Vlad Filat.

Peste un an de la eveniment, Maia Sandu a început să dea înapoi și a declarat în repetate rânduri că deși a anunțat atunci, în fața a mii de oameni, că aderă la PLDM nu a făcut-o. Mai mult, sau ea, sau PLDM au mințit Comisia Electorală Centrală și cetățenii și la alegerile din 30 noiembrie. Atunci Maia Sandu figura ca membru al PLDM pe listele formațiunii. Spre exemplu alți candidați, precum Valeriu Ghilețchi au precizat în lista electorală că nu sunt membri ai PLDM. Apare întrebarea de ce Maia Sandu a mințit electoratul în ajunul alegerilor că este membru al PLDM? Doar pentru a atrage voturi, sau a avut și motive personale? Și de ce Maia Sandu a dezvăluit că nu a aderat la PLDM doar după ce nu a mai deținut funcția de ministru?

În plus, Maia Sandu a vorbit în ultimul timp în diferite interviuri și intervenții televizate despre oameni corupți în PLDM, despre posibila implicare a lui Filat în furtul de la BEM și necesitatea curățirii acestui partid, dar, pe de altă parte, este inexplicabil de ce nu a atras atenția asupra acestor fapte mai demult, în timpul mandatului de ministru, dar a votat alături de Natalia Gherman decizii care au condus la furtul miliardului.

Este important de menționat în acest context și faptul că mitingul electoral al PLDM din 7 septembrie 2014 a fost moderat de un jurnalist de la Jurnal TV – Vlad Marcoci, cel care la finalul evenimentului și-a finalizat discursul cu ”ne vedem la Jurnal TV”, asta după ce a făcut agitație în favoarea PLDM, formațiune care ulterior a sprijint crearea Platfomei Demnitate și Adevăr, finanțată și de Victor Țopa, patronul Jurnal TV. Sunt foarte încâlcite ițele în politica moldovenească, dar cine vrea să înțeleagă, ajunge ușor la toate capetele.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img