Val de critici la o postare a Lorenei Bogza, care explică de ce PRO TV are offshore în spate şi nu spune beneficiarul real

protv-chisinau-sigla

Internauții au criticat dur încercarea stângace a prezentatoarei Pro TV Lorena Bogza de a explica de ce instituția pe care o reprezintă a refuzat să prezinte la Consiliul Coordonator al Audiovizualului beneficiarii finali.

Screenshot_2

”Am citit atent întreaga postare, care este destul de lungă, dar deloc explicită. Nu înțeleg cum cineva de peste hotare, și cel mai straniu nu știm cine este, are interesul să aibă un post TV în Moldova. Dar fie, poate alți cetățeni au înțeles”, scrie o tânără.

”Dn Lorena, tot respectul îl aveți din partea mea…dar..în acest caz..cred că încercați să acoperiți ceva sau pe cineva…dacă e să ne uităm așa dintr-o parte la toată situația asta cu Pro Tv ….sincer….cam miroase a șmecherii și a șmecheri….”, comentează un alt internaut.

”Cotațiile de la Nasdaq nu au nimic cu proprietarii. Pentru proprietari sunt altfel de acțiuni, iar cei ce joacă la bursă sunt doar dealleri și brokeri care au ca acțiune doar derivative pentru a face bani la diferența de prețuri. Aceștia nu pot deveni niciodată proprietari…”, scrie expertul economic Gheorghe Costandachi.

”Indiferent unde sunt listate cele trei companii CME, care sunt proprietari ai PROTV, cert că sunt în offshore. Eu nu cred că vom ajunge undeva cu astfel de instituții. Înțeleg că unele companii din Occident sunt obișnuite cu offshore, dar nu cred că de asta avem nevoie noi”, potrivit comentariului unui alt internaut.

Potrivit unor modificări la Codul Audiovizualului, radiodifuzorii privaţi sunt obligaţi să plaseze pe site-urile lor lista cu numele proprietarilor beneficiari pentru a asigura transparenţa proprietăţilor mass-media. Însă, nu toate instituțiile media s-au conformat. ProTV Chişinău a prezentat o informaţie precum că proprietarul sunt un şir de companii off-shore înregistrate în străinătate, dar nu a prezentat și cine sunt bineficiarii finali, declarația postului fiind astfel incompletă.

You may also like

Comments are closed.

By