Un avion rusesc doborât după ce a violat spațiul aerian al Turciei. UPDATE // Ambii piloți au murit

avion

UPDATE // O grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria a anunţat, marţi după-amiază, că cei doi piloţi militari ruşi care s-au catapultat au fost împuşcaţi mortal, informează ziarul Le Figaro.

UPDATE // 13.00: Unul dintre piloții avionului SU-24 a murit anunță postul de televiziune CNN Türk.

UPDATE // Avionul doborât era un SU-24 rusesc. Ministerul rus al Apărării a confirmat informația. Oficialii ruși spun că piloții nu au violat spațiul aerian al Turciei și că avionul a fost lovit de tiruri de la sol, în timp ce zbura la o altitudine de 6.000 de metri în spațiul aerian sirian.

Un avion a fost doborât lângă granița turco-siriană de avioanele militare ale Ankarei. Mass-media locală notează că aeronava a violat spațiul aerian al Turciei.

Potrivit CNN Turk, doi piloți s-au parașutat din avion înainte ca aeronavele F-16 ale armatei turce să deschidă focul. Aceeași sursă menționează că unul dinte piloți ar fi fost capturat de forțele turkmene de la sol.

f433826054f0020227c8093abeab42de__660x

Deocamdată nu se cunoaște cui aparține aeronava doborâtă. Presa rusă scrie că ar fi vorba de un MIG-23 ce aparține Siriei. Surse citate de CNN Turk spun că avionul era de fabricație rusească și ar putea aparține Rusiei sau Siriei.

Vedeți mai jos imaginile cu momentul prăbușirii:

You may also like

Comments are closed.

By