22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

UPDATE // Operațiunea de la Paris a luat sfârșit. Teroriștii pregăteau un NOU ATAC

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

UPDATE // 12.45: Asaltul forțelor de securitate în suburbia Saint-Denis s-a terminat. Zeci de polițiști și militari supraveghează în continuare imobilele.

Potrivit informațiilor vehiculate de presa franceză, doi suspecți au murit. O femeie kamikaze și-a detonat centura cu explozibili, în vreme ce un alt presupus terorist a fost împușcat.

Cel puțin șapte persoane au fost arestate, notează realitatea.net.

“Şapte persoane au fost reţinute, două persoane au murit, dintre care o femeie care s-a detonat”, a confirmat informaţiile anterioare Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, prezent la faţa locului unde a avut loc operaţiunea forţelor antiteroriste franceze în Saint-Denis, notează Mediafax.

“Vom continua, în zilele următoare, în cadrul anchetei, acţiunile împotriva teroriştilor”, a precizat ministrul francez de Interne.

Procurorul din Paris, Francois Molins, a confirmat că “trei persoane care se aflau în apartament au fost reţinute”. Abdelhamid Abaaoud nu este printre cei arestaţi la Saint-Denis.

atentate paris.png777.png

12.00 // Operațiunea care a început în dimineața zilei de miercuri, nu a luat sfârșit. Deocamdată nu se cunoaște câți suspecți s-ar mai afla în apartamentele luate cu asalt de forțele de securitate franceze. Un suspect mai era încă baricadat într-un apartament asediat de forțele de securitare.

Surse oficiale franceze au precizat că celula teroristă vizată de intervenția forțelor de securitate ar fi pregătit un nou atac în Paris, în cartierul de birouri La Defence, anunță realitatea.net.

Procuratura franceză a anunțat că doi suspecți au murit, inclusiv femeia kamikaze, care a detonat centura cu explozibili pe care o purta.

Amintim că operațiunea are loc în localitatea Saint Denis de lângă Paris, acolo unde s-ar ascunde presupusul organizator al atentatelor de vineri seara, de la Paris, Abdelhamid Abaaoud.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img