Un polițist, reținut pentru 72 de ore: Lua mită de la șoferii de pe ruta Germania-RM

mita

Un poliţist al Direcţiei Regionale Sud din cadrul Poliţiei de Frontieră a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar penal, în care este suspectat de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, mită în valoare de 70 de euro de la şoferii microbuzelor care transportă colete din Germania spre Republica Moldova.

Perioada la care se referă denunţătorul este decembrie 2014 – aprilie 2015, iar în plângerea sa acesta a declarat că, pe parcursul acestor luni, poliţistul, împreună cu un coleg, ar fi estorcat sistematic câte 70 de euro.

Pe acest caz a fost pornită o cauza penală în baza art. 324 alin. (2) lit. b), c) Cod penal.

Polițistul a fost reținut pe 1 noiembrie 2015, în jurul orei 15:40, în faţa restaurantului „La umbră”, situat în or. Cahul. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 Euro de la un șofer. În urma percheziţiei corporale, a automobilului personal şi a domiciliului acestuia au fost depistaţi şi cele 200 de euro estorcate de la declarant.

Poliţistul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă până la 10 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By