Un polițist de frontieră, membru al unei grupări criminale. A fost reținut pentru 72 de ore

Screenshot_1

Șase persoane sunt bănuite în formarea unei grupări criminale specializată în deținerea și transportul alcoolului de contrabandă. În urma perchezițiilor, oamenii legii au găsit în gospodăriile acestora 5 arme de vânătoare cu țeavă lisă, cartușe calibru 5.45 și 7.62, dispozitive adaptate la vedere nocturnă și 1300 butelii, a câte 5 litri fiecare, pline cu lichid incolor cu miros specific de alcool etilic.

alcool

arme

Descinderile au avut loc la data de 9 noiembrie, la domiciliile suspecților din satele Ucrainca și Tocuz, raionul Căușeni.

Din cei șase moldoveni, cu vârste cuprinse între 31 și 50 de ani, făcea parte și un angajat al Poliției de Frontieră, cu funcție de conducere în una din subdiviziunile Direcției regionale EST. Rolul polițistului de frontieră în gruparea criminală era de a facilita trecerea peste frontieră a alcoolului.

Conform primelor rezultate ale cercetărilor, liderul grupării, un moldovean cu viza de domiciliu în satul Ucrainca, dar care locuiește în regiunea transnistreană, organiza și asigura transportul alcoolului în gospodăriile membrilor grupării. Ulterior, în urma unor înțelegeri la frontieră, bunurile erau trecute ilegal în Ucraina.

Pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, organizatorul, un membru activ al grupării, cât și polițistul de frontieră au fost reținuți pentru 72 de ore de către Procuratura Generală.

You may also like

Comments are closed.

By