Un nou cadou pentru orheieni de la Shor

186295_articol

Începând cu 1 decembrie 2015, familiile din orașul Orhei vor primi o indemnizație unică la naşterea copilului, denumită “Alocația orașului Orhei pentru nou-născut”, anunță Primăria orașului Orhei.

Pentru nașterea primului copil (inclusiv naștere multiplă), alocația va constitui 7000 lei (în cazul nașterii multiple – pentru fiecare copil). Pentru nașterea celui de-al doilea copil și nașterile ulterioare, indemnizația va constitui 10 000 lei.

Alocația va fi oferită familiilor/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse începând cu 7 decembrie, la Primăria orașului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.

“Alocația orașului Orhei pentru nou-născut” a fost instituită la inițiativa primarului Ilan Șor, în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș.

You may also like

Comments are closed.

By