UPDATE // Un elicopter, cu cetățeni moldoveni la bord, a fost capturat în Afganistan: 3 morți și 16 pasageri luați prizonieri

Afghanistan

UPDATE // Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a dat instrucțiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, informații oficiale cu privire la cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această țară.

UPDATE // Un moldovean și trei cetăţenii afgani au murit, potrivit realitatea.md.

Un elicopter care aparține unei companii din Republica Moldova a fost capturat astăzi în Afganistan de către talibani. Incidentul a avut loc în provincia Kurduz și a fost capturat după o aterizare forțată.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile de la Chișinău, elicopterul a efectuat o aterizare de urgență la 25 km nord de Maymana, în nordul Afganistanului, în timpul unui zbor pe ruta Mazar-i-Sharif — Shaheen — Maymana.

Trei persoane au fost ucise, iar alți 16 oameni au fost luați prizonieri, anunță surse oficiale din Afganistan.

Elicopterul aparține companiei din RM „VALAN INTERNATIONAL CARGO CHARTER”. Compania asigură cu transport aerian armata din Afganistan, notează realitatea.md.

Membrii echipajului, 18 la număr, printre care trei moldoveni, au fost luaţi prizonieri. Informaţia a fost confirmată pentru Publika.md de către ministrul în exerciţiu de Interne, Oleg Balan. Ceilalți pasageri erau militari din Afganistan.

”Trei persoane erau din Moldova, cei doi piloți și inginerul tehnic, iar alte 18 persoane care erau la bord făceau parte din administrația afgană”, a declarat Balan pentru today.md.

Elicopterul participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.

Știre în curs de actualizare.

You may also like

Comments are closed.

By