Shor a adus lumină la Orhei // FOTO

Orhei_noapte_2

Proiectul de reabilitare a sistemului de iluminare stradală, lansat de primarul Ilan Șor la Orhei, a fost finalizat. Așa cum a promis edilul, lucrările au fost încheiate în ajunul Hramului orașului.

Din luna august, când a fost dat startul proiectului de reabilitare, au fost schimbate toate cablurile vechi din oraș cu o lungime totală de 65 kilometri, acestea fiind înlocuite cu conductor izolat torsadat.

Orhei_noapte_strada_Boris_Glavan

Mai mult, rețeaua electrică a fost extinsă, fiind tras cablu suplimentar cu o lungime de 11 km și instalați peste 200 de piloni noi pe străzile unde nu exista iluminare: Brazilor, Codreanca, Meșteșugarilor, V.Cupcea, B.Glavan, pe segmente ale străzilor M.Eminescu, C.Stamati, S.Lazo, V.Lupu, dar și în câteva zeci de curți din oraș.

Orhei_noapte_strada_Vasile_Mahu_1

Orhei_noapte_strada_Negruzzi

Orhei_noapte_Vasile_Lupu_1

Pe lângă aceasta, au fost reînnoite corpurile de iluminat, fiind instalate peste 1300 de becuri tip LED, care sunt mult mai econome și rezistente în comparație cu cele de tip vechi.

Orhei_noapte_Lupoaica

Orhei_noapte_curte

Până la începutul proiectului, în Orhei ardea lumina doar pe 1600 de stălpi. Astăzi numărul acestora a ajuns la 3000.

Astfel s-a reușit iluminarea totală a orașului, spre bucuria locuitorilor care țin să-și exprime mulțumirea prin numeroase mesaje, trimise la adresa primăriei și pe pagina oficială a primarului Ilan Șor de pe o rețea de socializare.

“Sincere mulțumiri cu iluminarea străzilor d-lui primar Ilan Șor din partea locatarilor de pe str. Alunița, microraionul Nistreana. Succese mari în continuare!”, scrie Aurelia Cebotari.

“Mult stimate domnule primar! Locuitorii str.1mai 28 Vă aduc sincere mulțumiri pentru receptivitatea cu care ne-ați rezolvat problema iluminării din fața blocului. În sfîrșit avem lumină!” Ludmila Frunze

“Mulțumesc pentru lumina stradală (curtea M.Eminescu 11,13,15,19)” Veaceslav Marcauțan
“D-le primar Ilan Șor și Primaria Orhei, doresc să vă transmit calde mulţumiri pentru instalarea luminii stradale pe strada Vasile Mahu nr. 62. De 15 ani nu am mai vazut iluminație în drum și după orele 20.00 îmi era frică să ies la magazin prin bezna care era.” Lilia Korolețcaia

Orhei_noapte_vedere_5

Orhei_noapte_vedere_3

În raportul său pentru primele 100 de zile de activitate, Primarul Ilan Șor a anunțat că în următorii 2 ani la Orhei va fi realizat și proiectul de iluminare a trotuarelor, lipsa căreia la moment este o problemă nu doar pentru Orhei, ci și pentru toate orașele din țară.

You may also like

Comments are closed.

By