S-au răzgândit: PLDM va participa la negocieri

pldm6

Conducerea PLDM a decis că va participa la negocieri privind crearea unui nou guvern. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Național Politic care a avut loc astăzi.

”Consiliul Politic Național al PLDM decide de a delega Biroului Permanent Central al PLDM și fracțiunii parlamentare PLDM sarcina de a iniția consultări și discuții politice în vederea învestirii unui guvern care să mențină Republica Moldova pe făgașul integrării europene”, a declarat președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț în cadrul unui briefing de presă, menționând că decizia respectivă a fost luată cu ”aproape în unanimitate”.

Streleț a mai adăugat că va înainta și unele condiții cum ar fi adoptarea unei foi de parcurs pentru a scoate instituțiile de stat din subordonarea partinică, constituirea unui Guvern cu premier neafiliat politic și învestirea Guvernului în care părțile să fie pe poziții egale.

Potrivit lui Streleț, marți, PLDM va invita la consultări partidele care vor să participe la constituirea unei majorități pentru învestirea Guvernului.

„Anunțăm că mâine, în prima jumătate a zilei, vom lansa invitațiile pentru discuții și consultări către partidele care și-au anunțat disponibilitatea de participa la constituirea unei majorități pentru învestirea guvernului și sperăm ca acest proces să decurgă cât se poate de prompt”, a spus Streleț.

You may also like

Comments are closed.

By