REACȚIA Moldovagaz după perchezițiile efectuate de Procuratura Generală

moldovagaz

S.A. ”Moldovagaz” a emis un comunicat ca urmare a prechezițiilor care au avut loc la oficiul întreprinderii, pe 26 noiembrie 2015.

”În acest context Vă informăm că, SA „Moldovagaz” a predat procurorilor toate documentele solicitate. Menționăm că, anterior, cu o lună înainte, majoritatea documentelor ridicate în cadrul percheziției au fost prezentate în copii autentificate la cererea aceluiași procuror.
 
Astfel, caracterul demonstrativ și regizat al acțiunilor întreprinse de procurori la 26.11.2015, precum și atragerea la aceste acțiuni a colaboratorilor BPDS „Fulger” provoacă nedumerire.
 
SA „Moldovagaz” este nevoită sa declare ca acțiunile de urmărire penală realizate, nu pot servi drept temei pentru declarațiile făcute de către procuror în cadrul conferinței de presă și difuzate de către mijloacele mass-media la 26.11.2015.
 
Conform prevederilor legislației în vigoare, concluziile procurorului privind comiterea unor infracțiuni de spălare de bani, depășirea atribuțiilor de serviciu și practicarea ilegală a activității de antreprenoriat, nu se pot baza pe presupuneri și sunt premature, deoarece este imposibil de a face o apreciere a forței probante a unor fapte și dovezi, pînă la finalizarea acțiunilor de urmărire penală.
 
Concluziile procurorului enunțate în fața presei, în timp ce percheziția, de fapt, numai începuse, demonstrează caracterul tendențios și scoate în evidență executarea unor acțiuni la comandă.
 
Circumstanțele descrise mai sus pot fi calificate drept o presiune politică și o tentativă de a transfera întreaga responsabilitatea pentru situația creată la capitolul tarifelor la gazele naturale asupra conducerii SA „Moldovagaz””, se spune într-un comunicat al întreprinderii.

You may also like

Comments are closed.

By