RÂS cu PLÂNS! „Ei, poporul” şi mica adunare naţională de 3% a PLDM

cc_pldm_restituire

De ceva vreme nicio zi nu trece fără ca PLDM-ul să apară în faţa noastră cu fundul gol, ca un adevărat rege al speranţelor furate moldovenilor. După Vlad Fil(m)at, azi am avut din nou ocazia să-i vedem în toată splendoarea pe liberal-democraţi! Da, mă refer la cele două avize emise de Curtea Constituţională, ieri şi azi, referitor la cele două iniţiative de modificare a Constituţiei. Analizându-le ajungem la nişte concluzii foarte interesante, bouleversante chiar, nu doar despre juriştii care (nu) au mai rămas în PLDM după plecarea lui Alexandru Tănase şi Vitalie Nagacevschi, dar şi despre poeţii delii din partidul care înseamnă platforma şi respectiv platforma care înseamnă partidul (vorba unui alt poet).

Deci, azi CC a restituit fără examinare iniţiativa comună a PLDM şi PSRM de revizuire a Constituţiei. Drept motiv Curtea a invocat „inadvertenţe tehnice în textul proiectului de lege care facimposibilă examinarea fondului”. Curtea a stabilit că „în proiectul de lege se conţine un nonsens, deoarece prevede o contradicţie ininteligibilă privind modul de adoptare, prin consacrarea a două soluţii care se exclud reciproc, calea parlamentară şi cea referendară”. Astfel, deşi în titlul proiectului de lege înaintat de liberal-democraţi şi socialişti se menţionează „Parlamentul Republicii Moldova” în calitate de autoritate care va modifica Legea Supremă, în chiar Preambulul proiectului sintagma „noi, poporul” semnifică, că modificarea vine de fapt nu de la Parlament, ci direct de la „popor” (vezi imaginea reprezentatvă).

Mai ţineţi minte cum zilele trecute liberal-democraţii şi socialiştii nu ştiau cum să împartă între ei PR-ul politic pe seama acestei iniţiative? Până la urmă poetul Tudor Deliu ne-a convins că iniţiativa aparţine PLDM şi socialiştii doar au susţinut-o, contrasemnând-o. Acum nu ştiu dacă asta e de bine sau de rău pentru socialişti, de râs sau de plâns pentru PLDM. Plâns de râs mai curând! „Noi, poporul” din partea unui partid care a căzut conform sondajului IRI la 3% credibilitate din partea moldovenilor sună de-a dreptul… COMIC!

CC_PLDM_PDA_1Mai puţin comic e că anume Dodon şi socialiştii, cotaţi în topul încrederii conform aceluiaşi sondaj, vor beneficia de eventuala modificare a Constituţiei în sensul alegerii directe a preşedintelui ţării! De aia probabil s-a şi supărat Dodon pe gafa „iuriştilor” liberal-democraţi, partenerii săi de iniţiativă constituţională, pe care a semnat-o şi el, împreună cu „iuriştii” din fracţiunea socialiştilor, fără a se uita cel puţin ce semnează!

Şi staţi, mai lăsaţi rezerve de râs (plâns), că nu e tot! Presa independentă şi apartiinică de la Chişinău, portalul Unimedia ne-a anunţat şi el despre avizul negativ al CC. Totodată, în textul ştirii redacţia portalului care nu are nicio legătură cu PLDM ne-a informat, că anterior CC a avizat pozitiv proiectul de lege „pregătit de Partidul Liberal Democrat pentru modificarea Constituţiei” (vezi imaginea). Acelaşi lucruCC_PLDM_PDA_2 îl aflăm şi din ştirea plasată ieri pe site-ul Unimedia, despre avizul pozitiv dat de CC iniţiativei de modificare a Constituţiei prin referendum (vezi imaginea). De fapt, ieri CC a avizat pozitiv iniţiativa civică de revizuire a Constituţiei prin referendum republican. Şi acum ATENŢIE! Iniţiativa avizată ieri pozitiv de Curtea Constituţională a fost depusă de fapt de platforma DA!!! Acum nu ştiu dacă jurnaliştii de la Unimedia sunt la fel de buni ca şi „iuriştii” de la PLDM şi e vorba de o gafă, sau (mult mai probabil) ştiu ce ştiu cei de la portalul „apartiinic” şi ne-au informat şi pe noi că proiectul platformei DA a fost de fapt pregătit de PLDM! Nici nu mai trebuie deja de demonstrat că între PLDM şi platformă nu e nicio legătură, tot aşa cum nicio legătură nu există între PLDM şi Unimedia, sau RASurile din platformă şi PLANSurile liberal-democraţilor!

Iată acum putem râde cu toţii, de profesionismul „iuriştilor” şi „jurnal”iştilor liberal-democraţi, dar şi de fundul gol în care ne-au apărut din nou „regii” de la PLDM, cu tot cu platforma (lor). De plâns vom plânge cu toţii mai târziu, atunci când cele 56% din moldoveni, care conform sondajului IRI regretă destrămarea URSS, vor alege la iniţiativa platformei (PLDM) prin vot direct preşedintele ţării. Pardon, „ţării”!

sursa: balacci.wordpress.com

You may also like

Comments are closed.

By