Procuratura a contestat pedeapsa aplicată fostului deputat Valeriu Guma

guma

Procuratura Generală a declarat recurs împotriva încheierii Judecătoriei Buiucani, prin care fostul deputat Valeriu Guma a fost condamnat la o pedeapsă non-privativă de libertate pentru trafic de influenţă, luare şi dare de mită – infracţiuni comise pe teritoriul României.

Amintim că pe 20 noiembrie curent, Judecătoria Buiucani a admis demersul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova privind recunoaşterea şi punerea în executare pe teritoriul Republicii Moldova a Sentinţei penale din 3 noiembrie 2011, pronunţată de Tribunalul Bucureşti (România), definitivă prin Decizia penală din 17 aprilie 2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (România), prin care Guma Valeriu a fost condamnat, stabilindu-i o pedeapsă definitivă de 4 ani închisoare, cu executare.

Judecătoria Buiucani din mun.Chisinău a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani, cu dispunerea neexecutării acesteia, dacă în termenul de probă fixat condamnatul nu va săvîrşi o nouă infracţiune şi va îndreptăţi încrederea ce i s-a acordat.

Procurorii au contestat hotărîrea emisă de magistratul de la judecătoria Buiucani, pe motiv că instanţa a ignorat prevederile legislaţiei internaţionale şi a aplicat în mod eronat prevederile Codului penal şi Codului de procedură penală.

Prin recursul declarat de Procuratura Generală se solicită casarea hotărîrii judecătoreşti în partea ce ţine de suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi dispunerea concomitentă a reţinerii condamnatului din sala de judecată.

You may also like

Comments are closed.

By