Primarul de Râşcani, membru al Partidului Nostru, a fost REȚINUT. Usatîi: Este o RĂFUIALĂ

victor_bogatico

Primarul oraşului Râşcani, Victor Bogatiko, reprezentant al partidului lui Renato Usatîi, a fost reținut pentru mită, potrivit serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție. Totodată, CNA anunță că a fost reținut și un complice de-al său, secretarul filialei din Bălţi a PCRM, Alexandr Paneatovski. Ambii sunt bănuiți de trafic de influență.

Cei doi ar fi pretins şi primit de la denunțător 5000 de dolari pentru a favoriza o licitaţie privind vânzarea unui imobil din Râşcani.

Bogatiko și Paneatovski i-ar fi dat asigurări că au influenţă asupra consilierilor din Consiliul orăşenesc şi că-i poate determina să-l desemneze pe el câştigătorul licitaţiei.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326 Cod penal – trafic de influenţă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 7 ani de închisoare. În prezent, ei se află în custodia CNA pentru 72 de ore.

Reacția președintelui PN, Renato Usatîi nu a întârziat să apară. Usatîi a postat pe Facebook un mesaj video prin care afirmă că reținerea primarului de Râșcani este o răfuială politică.

”Este o comandă politică … Dacă primarul e vinovat, el trebuie să răspundă în fața legii, dar dacă șeful CNA Nord, Ghenadie Tănase îmi arată colții și îl ascunde pe amicul său, președintele Curții de Apel Bălți, Gheorghieș, și în baza faptelor care au avut loc în 2011, îl arestează pe Bogatiko, asta nu le va scăpa… Dacă primarul nostru sau eu am comis ceva, trebuie să fim pedepsiți, dar dacă sunt niște dosare penale și pretexte inventate, niciunul dintre noi nu va sta la pușcărie”, a declarat Usatîi.

Заявление в связи с задержанием Виктор Богатько.

Posted by Renato Usatii on 13 Noiembrie 2015

You may also like

Comments are closed.

By