Pompierii ÎNCHID 35 de localuri: Prezintă PERICOL real pentru viaţa oamenilor

razii club.jpg8

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale continuă verificările inopinate la obiectivele cu aglomerări de persoane. În perioada 03 – 14 noiembrie curent au fost supuse evaluării peste 300 obiective, dintre care doar 54 corespund cerinţelor normelor şi regulilor de securitate la incendiu.

În urma verificărilor au fost supuse sancţiunilor contravenţionale 225 de agenţi economici, în adresa cărora s-au întocmit procese-verbale. În adresa a 181 de factori de decizie s-au emis prescripţii obligatorii pentru înlăturarea încălcărilor depistate. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor au iniţiat proceduri de suspendare a activităţii pentru 35 de agenţi economici, localurile cărora prezintă pericol real pentru viaţa şi sănătatea oamenilor.

Instanţele de judecată au emis decizii de suspendare a activităţii pentru 3 localuri, iar altele riscă să fie închise după examinarea cauzelor în instanţe. Serviciul Situaţii Excepţionale a expediat demersuri în adresa administraţiilor publice privind retragerea autorizaţiilor de funcţionare pentru 50 de obiective care prezintă pericol sporit. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor continua verificarea localurilor cu capacitate sporită pentru a preveni producerea incendiilor cu urmări fatale.

Controalele în localuri au început după incendiul care a avut loc în clubul Colectiv, din București. Tragedia a luat 56 de vieți omenești. Oamenii au ars în încercarea de a ieși din local, mulți dintre ei au murit în spitale după ce au inhalat substanțe periculoase degajate în urma arderii.

You may also like

Comments are closed.

By