PLDM s-a culcat sub PSRM definitiv și irevocabil. Cum rămâne cu valorile europene?

strelet dodon

Probabil cea mai mare prostie a unui partid este atunci când se aliază cu cel mai mare dușman al său, crezând că nu va fi înghițit cu totul cu pantaloni. Este și cazul PLDM, partid aflat la guvernare până săptămâna trecută, dat jos de pe piedestal de către Partidul Socialiștilor.

M-am uitat astăzi în agenda Privesc.eu și am văzut acolo un anunț că Igor Dodon va vorbi în fața presei. M-am gândit că va spune despre negocierile formării noului Guvern, însă tema a fost cu totul alta. Deși briefingul a ținut doar câteva minute, Dodon a transmis mesaje destul de interesante despre PLDM. Primul mesaj a fost că PLDM este deja un partid de nimic, gata să semneze orice numai să scape de putoarea de pe scările sediului central. Un alt mesaj a fost că PLDM se culcă strâns sub Partidul Socialiștilor și capitulează în fața stângii. Or, se știe clar că Dodon va umbla cu Steaua prin toată țara, iar următorul președinte ales direct va fi nimeni altul decât un socialist sau un om susținut de stânga. PLDM, care ne spune că este partid de dreapta, cunoscând că stânga va câștiga, deși se vrea un câștig pe dreapta radicală, susține sesizarea prin care PSRM cerere revizuirea Constituției în sensul alegerii Președintelui Țării în mod direct.

Prin gestul liberal-democraților, semnat inclusiv de către Vlad Filat, Republica Moldova este aruncată în brațele socialiștilor. Cred că pasul făcut de ei este unul din disperare și fără gândire. Nu aș greși dacă aș spune că sesizarea a fost semnată chiar ieri în timpul ședinței de la PLDM, la care au participat membri din sector, precum și cei din fracțiunea parlamentară. Iată cu ce s-au ocupat ieri trei ore și ceva – despre negocierile cu PSRM, nu despre negocierea unei noi Alianțe pro-europene.

Acești peledemiști, numiți și politicieni, culcați acum pe patul socialiștilor, mai cunosc astfel de experiențe cu stânga, însă văd că nu s-au învățat minte. Au fost „violați” de comuniști, iar acum au fugit în dormitorul celor care nu se ascundă când spun că au binecuvântarea lui Vladimir Putin. Știu că vor fi din cei care o să ne spună că se susține doar o simplă inițiative, dar de fapt vedem niște acțiuni disperate și lipsite de logică.

Trebuie să mulțumim de pe acum PLDM-lui pentru următorul președinte pro-rus, ales „direct de către popor”. Gata cu integrarea în UE și cu valorile europene promovate până acum de Vlad Filat și Valeriu Streleț. Acum este clar că ei ne-au dus de nas, iar ultima lor răsuflare este susținerea inițiativei înaintate tocmai de cei care au răsturnat guvernarea pro-europeană.

Acum se merge Înainte, pentru că Înainte era mai bine!

sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By