UPDATE // PLDM și PSRM nu mai vin la consultări cu șeful statului

presedintie

Deși inițial consultările dintre PLDM și președintele RM, Nicolae Timofti erau programate pentru astăzi, 9 noiembrie, la ora 11.00, fracțiunea a renunțat la întrevedere. Potrivit serviciului de presă al Președinției, Partidul Liberal Democrat a solicitat reprogramarea consultărilor pentru o altă zi, care va fi comunicată ulterior.

Și fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor din RM anunţă că nu va participa la consultările cu Preşedintele RM, programate pentru ora 15.45. Totodată, serviciul de presă anunță că PSRM nu va înainta candidatul său la funcţia de şef al executivului şi nu va participa la crearea noului guvern. PSRM reiterează poziţia sa fermă că unica soluţie de depăşire a crizei în care se află Moldova sînt alegerile parlamentare anticipate.

La 11.45, șeful statului va purta discuții cu fracțiunea Partidului Liberal (PL), iar de la 12.30 cu Partidul Democrat (PD). Partidul Comuniștilor (PCRM) a fost invitat la consultări la ora 15.00.

Nicolae Timofti va avea consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. Consultările vor avea loc la Reședința de Stat.

You may also like

Comments are closed.

By