PERCHEZIȚII // Mai multe domicilii, automobile și o benzinărie, LUATE CU ASALT de mascați (VIDEO)

Ofiţerii de investigaţii ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu Procuratura sectorului Râşcani au destructurat o grupare criminală, specializată în comiterea escrocheriilor în proporţii deosebit de mari. Aceştia s-au dovedit a fi nouă bărbaţi şi două femei, cu vârstele cuprinse între 19 ani şi 36 ani, originari din mun.Chişinău şi oraşul Străşeni.

Bănuiţii ar fi adus un prejudiciu material unei companii petroliere din capitală, în sumă de aproape 1 000 000 lei. Documentarea grupului respectiv de bănuiţi a durat aproximativ trei luni de zile, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce demonstrează complicitatea acestora la însuşirea ilegală a mijloacelor financiare.

Activitatea criminală era organizată şi gestionată de către doi bărbaţi de 28 ani şi o femeie de 36 ani, operatori ai companiei de produse petroliere.

Polițiștii au identificat schema frauduloasă de sustragere ilegală a banilor din conturile întreprinderii. Respectiv prin înţelegeri prealabile, principalii figuranţi, avînd acces la mai multe terminale electronice ale companiei, includeau fictiv sume de bani pe cardurile de alimentare cu petrol, fără să înregistreze obligatoriu procesul în programul special. Astfel evitau să efectueze transferul banilor la întreprindere şi nu eliberau bonuri fiscale. Ulterior, ceilalţi complici aveau rolul de a retrage banii depuşi fictiv pe carduri de la alte staţii alimentare, contra cantităţilor de petrol solicitate, fără să alimenteze automobilele cu care se deplasau. Conform informaţiilor prelucrate, bănuiţii puteau să retragă de pe carduri bani în sumă de până la 20 000 lei, doar într-o zi.

În total, polițiștii au efectuat 12 percheziţii concomitent la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor, precum şi la o staţie alimentară cu petrol. Oamenii legii au depistat şi au ridicat 10 carduri de pe care s-ar fi retras ilegal circa 1 000 000 lei, telefoane mobile cu care îşi coordonau acţiunile, dar şi purtători electronici cu informaţii, privind sumele de bani retrase ilegal. La domiciliul unui individ au fost depistate pastile cu efect psihotrop, marijuana şi aparate pentru consumul de droguri, confecţionate artizanal.

Toţi bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari. Ulterior instanţa de judecată a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest în privinţa a 8 bănuiţi, celorlalţi 3 bănuiţi le-a aplicat măsura arest la domiciliu.

Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By