Noi SANCȚIUNI din partea Protecției Consumatorului // Realitatea din BUCĂTĂRIA cluburilor de noapte

646x404

În rezultatul unor controale inopinate efectuate în locurile de agrement, cluburi de noapte și alte unități de alimentație publică cu program de noapte din țară, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a depistat numeroase încălcări.

Potrivit APP, s-a constatat că unele localuri nu monitorizează condițiile de păstrare a produselor alimentare și nu dispun de mijloace de verificare a regimului de temperatură și umiditate. Mai mult, la prepararea bucatelor folosesc produse cu termenul de valabilitate expirat, nu respectă condițiile de igienă, iar consumatorii sunt înșelați la volumul și masa produsului. Totodată, unele produse alcoolice de tip vin roșu sec nu aveau informația despre producător în limba de stat și erau expuse spre comercializare cu termenul de garanție expirat.

Pentru încălcările depistate, vor fi aplicate sancțiuni în conformitate cu Codul Contravențional al Republicii Moldova, respectiv vor fi sesizate și alte autorități.

Inspectorii Agenției desfășoară controale începând cu 6 noiembrie 2015. Decizia privind verificarea localurilor a fost luată după tragedia din clubul Colectiv, din București. Incendiul din 30 octombrie a luat viețile a 57 de persoane.

În același timp, au fost efecuate verificări și de către pompieri care, la fel, au stabilit că localurile sunt o adevărată capcană pentru clienți în cazul izbucnirii unor incendii. Din numărul total de peste 300 de obiective din țară, doar 54 corespund regulilor de securitate. Inspectorii au iniţiat proceduri de suspendare a activităţii pentru 35 de agenţi economici, localurile cărora prezintă pericol real pentru viaţa oamenilor. Instanţele de judecată au emis decizii de suspendare a activităţii pentru 3 localuri, iar altele riscă să fie închise după examinarea cauzelor în instanţe. Serviciul Situaţii Excepţionale a expediat demersuri în adresa administraţiilor publice privind retragerea autorizaţiilor de funcţionare pentru 50 de obiective care prezintă pericol sporit.

You may also like

Comments are closed.

By