Noi RAZII în localurile aglomerate din Chișinău: Majoritatea activează cu ÎNCĂLCĂRI

razii

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor împotriva incendiilor au inspectat noaptea trecută 9 localuri de agrement cu aglomerări de persoane din municipiul Chișinău. În urma raziilor, în doar unul din cele 9 localuri nu fost găsite încălcări. În celelalte 8, au fost depistate norme antiincendiare încălcate, precum căi de evacuare blocate cu decorațiuni, materiale combustibile prezente pe pereții și podul încăperilor, hidranți incompleți, fără utilaj de primă intervenție, lipsa stingătoarelor și utilaj electric defect.

Patronii localurilor s-au ales cu procese verbale și amenzi administrative.

În noaptea de 8 noiembrie vor fi verificate alte 12 spații de agrement cu aglomerări de persoane din capitală. Timp de cinci zile, în țară au fost verificate în total 80 de localuri de agrement, dintre care 7 au primit chemare în instanțe de judecată, în urma încălcărilor antiincendiare depistate.

Controalele în cluburile de noapte, cinematografe, teatre și săli de ceremonii din țară au început după ce 39 de persoane au murit în clubul Colectiv din București. Oamenii au rămas blocați în interior, au ars și s-au călcat în picioare, clubul având doar o singură ieșire. Incendiul a pornit de la focuri de artificii și s-a extins cu repeziciune din cauza materialelor inflamabile folosite la capitonarea pereților și a tavanului.

You may also like

Comments are closed.

By