Moldova a transmis în jur de 700 de litri de sânge pentru victimele din România

smurd55

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI din Republica Moldova a transportat sânge și componente sangvine victimelor din România. O autospecială SMURD a pornit în seara zilei de duminică seară de la Chișinău.

În total, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a oferit aproape 700 de litri de sânge. Produsele sangvine sunt destinate persoanelor care au avut de suferit, în urma incendiului produs la București, în clubul de noapte Colectiv, pe data de 30 octombrie 2015. Decizia de a oferi un astfel ajutor a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în urma discuțiilor purtate cu autoritățile din România.

În același timp, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a anunțat că doritorii pot dona sînge zilnic între orele 08:00-15:00 la unul din punctele de recoltare a sîngelui:

mun. Chișinău str. Academiei 11
mun. Bălți, str. Decebal 113
or. Cahul, str. A. Mateevici 103/1

Amintim că tragedia a avut loc după ora 23.00 în clubul de noapte Colectiv din București, în timpul unui concert rock. Din cauza unor artificii s-a produs un incendiu care a dus la moartea a 27 de persoane și rănirea altor peste 180. Ulterior, încă trei persoane au murit pe patul de spital. La moment, unii din cei internați sunt în stare critică, alții în stare gravă și intubați.

You may also like

Comments are closed.

By