Măsuri sporite de securitate pe Aeroportul Chişinău!

control-aeroport

Compania „Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră a dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Măsurile de precauție sunt luate în legătură cu ultimele manifestări cu tentă teroristă din aviaţia civilă şi cele care au avut loc la Paris din seara zilei de vineri, 13 noiembrie 2015.

În acest sens, colaboratorii de securitate aeronautică şi membrii echipajelor vor fi instruiți suplimentar, automobilele parcate în apropierea aeroportului vor fi verificate minuțios. De asemenea, la controlul bagajelor vor fi antrenați și câini dresați, în vederea depistării substanţelor explozive. Patrupezii vor fi prezenți şi în locurile aglomerate.

Personalul tuturor companiilor care activează nemijlocit pe Aeroportul Chişinău va fi instruit în vederea identificării persoanelor dubioase, va fi suplimentat numărul colaboratorilor de securitate aeronautică şi intensificarea activităţii acestora în fluxul de pasageri.
În cadrul măsurilor, pasagerii vor trece un control de securitate vigilent înainte de zbor: monitorizarea video, utilizarea activă a metodei profiling precum şi verificarea intensivă a bagajelor şi încărcăturilor transportate la aeronave.

Totodată, persoanele care nu sunt implicate în deservirea aeronavelor nu vor fi lăsate în adiacenţa acestora, iar personalul întreprinderilor din domeniul aviaţiei civile cu acces direct la aeronave şi la bordul acestora va fi verificat minuțios. La fel, va fi supus unui control detaliat și transportul implicat în procesul de reconstrucţie a terminalului şi aerodromului.

De asemenea, în scopul evitării situaţiilor excepţionale, “Avia Invest” a dispus mărirea esenţială a rutelor de patrulare în perimetrul aeroportuar.

Compania menționează că în ultimele zece zile, colaboratorii de securitate aeronautică au verificat şi au comunicat cu mai multe persoane din incinta aerogării care au trezit suspiciuni.

You may also like

Comments are closed.

By