13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Maia Sandu: PLDM ar trebui să se debaraseze de oameni ca Filat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Partidul Liberal Democrat ar trebui să se debaraseze de oameni cu reputație proastă și probleme de integritate dacă dorește să se mai mențină pe scena politică, a declarat fostul ministru liberal-democrat al educației Maia Sandu.

Fiind întrebată la emisunea ”Puterea a patra” de la N4 dacă printre cei vizați de ea este și Vlad Filat, Maia Sadu a răspuns afirmativ, precizând însă că este vorba de mai mulți membri ai acestei formațiuni.

Nu este problema doar în lider, dar în toți cei care au probleme cu integritatea, pentru că probleme în PLDM sunt multe, a precizat ea. ”Nu are nevoie doar de un nou lider, dar de mai mulți oameni care să construiască echipa. Un om nu este de ajuns pentru acest partid, pentru că are probleme mai mari. Și cei care vin trebuie să facă schimbări”, a declarat Maia Sandu.

”PLDM trebuie să se asigure că nu are oameni care dăunează partidului și să ceară scuze publice și să recunoască că a greșit”, a adăugat protagonista.

Ea a menționat că așa și nu a făcut parte din PLDM, chiar dacă această formațiune își făcea publicitate cu statutul ei de membră a acestui partid.

Referindu-se la Vlad Filat, Maia Sandu a opinat că acesta este vinovat, cel puțin într-o oarecare măsură pentru ce i se încriminează. În plus, poartă vina pentru că nu a asigurat reformele în justiție.

Amintim că și actualul președinte interimar al PLDM Valeriu Streleț este acuzat de implicare în scheme de corupție la importul de produse pentru agricultură. În plus, firma acestuia, Bioprotect avea legături strânse cu compania Caravita, administrată de rudele lui Vlad Filat. Săptămâna trecută, Valeriu Streleț a fost demis pentru corupție, la fel ca fostul său șef de partid Vlad Filat, cu doi ani jumătate în urmă.

sursa: politics.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img