Mai ”bogați” cu 100 de lei! Au fost majorate salariile bugetarilor cu 10%

lei34567890-

Salariile bugetarilor au fost majorate cu 10% sau cu 70-100 de lei, potrivit unui proiect de lege înaintat de PCRM și aprobat în prima lectură în ședința Parlamentului din 19 noiembrie.

Astfel, conform propunerilor comuniștilor, salariile de bază (salariul tarifar sau de funcție), prevăzute în anexa I a Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar urmează a fi majorate cu câte o sută de lei la primele cinci categorii. Astfel, la primele cinci majorările vor fi operate de la 1000 la 1160 lei și cu câte 90, 80 și 70 de lei la următoarele 20 de categorii până la 2070 de lei.

În anexa legii PCRM propune majorarea salariilor cadrelor didactice și ale corpului profesoral cu 70 de lei, de la 2640 pentru lectori și asistenții universitari, precum și profesorii, învățătorii și cadrele didactice din învățământul preșcolar care dețin studii superioare și până la 2470 de lei pentru cei cu studii medii de specialitate sau metodiștii și alte cadre didactice din instituțiile de învățământ preuniversitar, profesor-antrenor de sport din școlile sportive, cu studii superioare, în timp ce cei cu studii medii de specialitate ar urma să fie remunerați cu 2230 de lei.

În nota informativă a proiectului se spune că până la majorarea tarifelor, cheltuielile pentru serviciile comunale per cap de locuitor erau în medie de 327 de lei, ceea ce constituia circa 17,1% din cheltuielile populației. În urma majorării tarifelor însă ponderea cheltuielilor pentru serviciile comunale din totalul cheltuielilor se va majora la 21%, ceea ce constituie circa 76 de lei per cap de locuitor.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By