UPDATE // Luare de OSTATICI într-un hotel de lux din Mali! Cel puțin 18 persoane au murit

mali

UPDATE // Șase dintre victime erau cetățeni ruși și erau membri ai echipajului companiei aeriene ”Volga-Dnepr”. Alți 9 membri ai echipajului au scăpat cu viață.

UPDATE // 20.00 Potrivit BBC, cel puțin 18 persoane au murit în urma atacului din Mali. Atacul a fost revendicat de o organizație afiliată Al Qaida.

UPDATE // 17.00: Hotelul de lux din Mali se află încă sub asediu.

UPDATE: 80 de ostatici au fost eliberați, vineri, din hotelul Radisson, a transmis televiziunea publică din această țară, relatează AFP.

mali68

mali689

UPDATE // Printre ostatici se mai află trei belgieni, cel puțin șapte turiști din China, precum și șase angajați ai companiei aeriene Turkish Airlines.

mali6

MaliPress
UPDATE // 12.15: Câțiva ostatici, printre care trei angajați ai ONU, au fost eliberați de teroriști și au ieșit din hotel, fiind preluați de forțele de ordine. Printre cei eliberați se află câteva persoane care au fost capabile să recite versete din Coran, relatează BBC.

d8cc4db1-caf1-4867-a416-3e97541be8b6_800

Security forces drive an armored vehicle near the Radisson hotel in Bamako

Bărbaţi înarmaţi au luat ostatice vineri dimineaţă 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, relatează CNN. Potrivit postului FranceTv Info, este vorba de doi atacatori înarmați care au pătruns cu forţa în incintă şi au tras mai multe focuri de armă pe holurile clădirii. Potrivit martorilor, au avut loc şi mai multe explozii. Trei persoane au fost ucise.

Hotelul de lux, cu 190 de camere, este înconjurat de soldaţi locali, ajutaţi de trupele ONU.

MALI-UNREST-HOTEL

1324887257

Hotelul se află chiar în centrul capitalei Bamako, într-o zonă unde se află mai multe ministere și unde locuiesc diplomați străini.

”Schimbul de focuri” are loc la etajul șapte, a declarat o sursă de securitate, citată de AFP.

Jihadiștii au reținut în jur de 140 de persoane, cazate în hotel și 30 de angajați.

O sursă maliană în domeniul securității a declarat că atacatorii au intrat în incinta hotelului la bordul unui vehicul cu numere de înregistrare diplomatice.

You may also like

Comments are closed.

By