Streleț: PLDM nu va participa la negocieri

strelet

UPDATE // În urma ședinței, PLDM a luat decizia de a nu participa la negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare.

”Am luat următoarea decizie – având în vedere faptul că Partidul Democrat nu este apreciat de către Partidul Liberal Democrat drept un partid pro-european, că acest partid a acăpărat instituțiile statului, că acest partid a acceptat doar de dragul formalităților anumite reforme în programele de guvernare, dar permanent s-a opus implimentării reale a acestor reforme, Partidul Liberal Democrat nu va participa la careva negocieri cu Partidul Democrat și aliații săi pentru formarea unei viitoare majorități parlamentare. Colegii noștri consideră că Partidul Liberal Democrat și-a făcut onest datoria, a muncit în serviciul țării și a implimentat importante reforme, iar acum odată ce democrații au provocat deliberat această criză politică trimițând în demisie un Guvern pro-european, care ușor putea fi transformat într-un Guvern majoritar, deoarece noi am manifestat deschidere pentru invitarea grupului Leancă la discuții. Acum Partidul Democrat este pe deplin responsabil să găsească soluții pentru a crea majoritate Parlamentară și să-și asume responsabilitatea guvernării de mai departe”, a declarat Valeriu Streleț.

Membrii Consiliului Politic Național al PLDM s-au întrunit în ședință. Liberal-democrații urmează să decidă dacă vor lua parte la negocierile privind crearea unei noi alianțe majoritare.

You may also like

Comments are closed.

By