5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Liderul celei mai mari comunități din Moldova părăsește PLDM

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Decizia de luni seara a Consiliului Politic Național al PLDM de a reveni la negocieri, după ce tot această organizație a decis că nu va participa nici în ruptul capului la formarea unui nou guvern, i-a nemulțumit pe mai mulți membri ai formațiunii.

Cunoscutul adept și membru al PLDM Mihail Bagas, cel care a susținut această formațiune foarte activ în ultimii ani și care deține și funcția de președinte al Asociației Ucrainenilor în Republica Moldova, se declară dezamăgit de decizia luată și anunță deschis că va părăsi PLDM.

”Nu acest pas l-am așteptat de la colegi… de la foștii colegi. În continuare, acesta nu mai este partidul meu”, scrie Bagas pe contul său de Facebook.

”Toți s-au vândut. Platforma DA ne-a dezamăgit puternic, iar PLDM și mai mult. Iar când zilele trecute Streleț și Năstase au început să vorbească despre relațiile cu Rusia, totul a devenit clar”, comentează un alt internaut.

Amintim că luni seara PLDM a anunțat că va reveni la masa de negocieri pentru crearea noului guvern, decizie care nu a fost susținută de toți membrii, după cum a anunțat Valeriu Streleț. Anterior PLDM declara că nu va mai participa la crearea unei majorități parlamentare. Decizia de luni vine după ce Curtea Constituțională a hotărât că dacă parlamentul nu va vota guvernul până la sfârșitul lunii ianuarie, va fi dizolvat. Experții susțin că decizia PLDM era de așteptat, întrucât formațiunii îi este frică de alegeri parlamentare deoarece nu va trece pragul electoral, după cum arată toate sondajele.

sursa: hotnews.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img