Nașul lui Filat CONDAMNAT la 5 ani de pușcărie (SCHEMA)

rusu caravita

Administratorul de-facto al companiilor Caravita SRL şi Business Estate Investments SRL, Ion Rusu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul spălării de bani care a cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Sentinţa a fost pronunţată în după amiaza zilei de către magistrații Judecătoriei Buiucani.

Totodată, instanţa a recunoscut vinovate de spălare de bani şi persoanele juridice Caravita SRL şi Business Estate Investments SRL, stabilindu-le o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 150 000 de lei pentru fiecare, cu lichidarea acestora.

Prin aceeași sentință instanța a admis cererea înaintată de Banca de Economii, pentru încasarea de la Ion Rusu şi cele două companii a mijloacelor financiare în sumă de 2 793 229 euro în beneficiul BC „Banca de economii” SA.

Sentinţa este cu drept de apel în termen de 15 zile.

Amintim că, în cadrul şedinţelor de judecată, inculpatul Ion Rusu a recunoscut că, având intenţia de a camufla provenienţa a aproximativ 2 800 000 de euro, sustrase de la BEM, a efectuat tranzacţii fictive cu alte companii în vederea rambursării mijloacelor financiare creditate. Schemele, prin intermediul cărora au fost spălaţi banii, au vizat zeci de firme autohtone, dar şi din zona off-shore. În una dintre şedinţe, Ion Rusu a declarat că beneficiarul companiilor menţionate este Vladimir Filat, învinuit într-un alt dosar de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

caravita_22

Acest dosar reprezintă o parte din investigaţiile legate de fraudele de la Banca de Economii. În prezent, în gestiunea procurorilor se află încă două cauze penale ce vizează delapidările din sectorul financiar bancar, iar 18 dosare privind acordarea creditelor neperformante de către cele 3 bănci au fost remise anterior în judecată şi se află la diferite faze de examinare judiciară.

You may also like

Comments are closed.

By