Doi oameni de afaceri, învinuiţi în dosarul BEM, în arest pentru 30 de zile

bem

Judecătoria Buiucani a emis, sâmbătă, două mandate de arestare pe numele oamenilor de afaceri, reţinuţi săptămâna trecută, în dosarul fraudelor de la BEM. Aceştia se vor afla în custodia CNA pentru 30 de zile, iar decizia este cu drept de atac.

Este vorba despre şefii a două companii petroliere, învinuiţi că ar fi contractat, în mod fraudulos, credite de la Banca de Economii. Suma acestora este de 160 000 000 de lei. Pe numele lor a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 238 Cod penal, iar dacă va fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 60 000 de lei sau închisoare de la 3 la 8 ani.

Acum câteva zile, instanţa i-a aplicat 30 de zile de arest şi directorului Valiexchimp. Antreprenorul este învinuit de obţinerea unor credite de la BEM, Banca Socială şi Unibank în valoare de 465 de milioane de lei. De asemenea, judecătorul de instrucţie al Judecătoriei Buiucani a emis un mandat de arestare pe numele omului de afaceri Ivan Tomailî, cercetat penal în dosarele fraudelor de la cele trei bănci. În prezent, acesta a fost anunţat în căutare de către organele de drept.

De menţionat că, 18 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la BEM, Banca Socială şi Unibank au fost transmise în instanţă, o parte dintre acestea aflându-se deja la etapa finală a proceselor de judecată.

You may also like

Comments are closed.

By