Doi islamiști din Cahul urmau să ajungă în Franța. Au fost prinși la frontieră // FOTO

Screenshot_9

Polițiștii de frontieră au depistat pe malul râului Prut doi tineri care intenționau să ajungă clandestin în România. Mai mult, la aceștia au fost găsite obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

Cei doi au fost reținuți pe 17 noiembrie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni.

În timpul reținerii, un tânăr a încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv, 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Din primele cercetări s-a stabilit că bărbații anterior au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pe omor. La fel, acesta în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar a fost convertit în religia islamă.

Polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

Screenshot_2

Screenshot_8

Screenshot_5

Screenshot_4

Screenshot_3

Screenshot_7

Screenshot_6

You may also like

Comments are closed.

By